طراحی دکوراسیون داخلی

 طراحی داخلی و اهمیت آن

فرم و شکل ظاهری ساختمان ها اولین چیزی است که در برخورد با آنان می بینیم. اما آنچه که نیاز ما را در طول اقامت و اسکان برطرف می کند ، دکوراسیون داخلی و نحوه چیدمان فضاهای داخلی است. طراحی داخلی ساختمان عناصر بسیاری را مد نظر قرار میدهد . از جمله : تقسیم بندی فضاها ، جانمایی امکانات و تجهیزات ، فرم ها و تناسب ها ، فواصل ، انحنا ها و زوایا ، ابعاد ، نورگیری های طبیعی، گردش انرژی ، تبادلات دما و صوت ، نوع پوشش ها و رنگ ها و…

 

عوامل تاثیرگذار در طراحی دکوراسیون داخلی ویلا شامل موارد زیر می شوند

  • سلیقه کارفرما و تصورات ذهنی او از طراحی و چیدمان ویلا
  • سبک، رنگ و طرح مورد علاقه کارفرما
  • ابعاد فضا و مساحت کلی ویلا
  • میزان بودجه کارفرما
  • میزان بهره مندی از فضاهای طبیعی و المان های زیبایی شناسی

 

 

در این بخش ، فضاهای مختلف خانه در پروسه طراحی داخلی را که ممکن است در طراحی اولیه پلان و یا بازسازی داخلی با آنها سروکار داشته باشیم ، مرور میکنیم .

آشپزخانه

فضای آشپزخانه بسیار مهم و حیاتی است . گذشته از روابط بین لوازم آشزخانه  و نوع چینش آنها ، استفاده از متریال مناسب برای کفپوش و کابینت ها و سنگ صفحه و رنگ شناسی درست در این موارد بسیار در روحیات استفاده کنندگان آن تاثیر دارد.

 

 

 نشیمن یا سالن پذیرایی

این قسمت از خانه میتواند معرف شخصیت کلی طراحی داخلی خانه باشد. هارمونی بین مبلمان ، فرش ، کفپوش ، جداره ها و نورپردازی مناسب ، عوامل مهم در طراحی داخلی نشیمن است . فضای نشیمن بسته به ابعاد آن میتواند شامل چند کاربری مانند tv room و dining room باشد و در متراژ  بالا میتواند مختص فضای نشیمن باشد که خود شامل عرصه ی عمومی و نیمه خصوصی و خصوصی میتواند باشد.

 

 

اتاق خواب

اتاق خواب ها معمولا متشکل از اتاق خواب والدین ، اتاق خواب مستر ، اتاق خواب فرزندان و اتاق خواب مهمان است . روابط و جانمایی بین فضاها و اتاق خواب ها از نظر حفظ حریم خصوصی بسیار مهم است . برای فضاهای فرعی اتاق خواب ها میتوان به سرویس بهداشتی ، حمام ، اتاق پرو لباس  و تراس اشاره کرد . نورپردازی مناسب اتاق خواب و ایجاد فضای مناسب برای تخت خواب و تامین کمد کافی و پیش بینی فضاهای کافی برای مبلمان اتاق خواب ها از عوامل مهم دیگر آن میباشد.

 

 سرویس بهداشتی و حمام

فضاهای بهداشتی در اغلب مواقع داری متراژ کمی نسبت به ابعاد فضاهای دیگر هستند. در برخی مواقع میتوان متراژ بیشتری به آنها اختصاص داد و چیدمان خاصی برای آن درنظر گرفت . در پروژه های کلاسیک و لوکس معمولا سرویس های بهداشتی تفاوت بسیار زیادی از نظر تزئینات با فضاهای بهداشتی مدرن دارند. نورپردازی مناسب و توجه به ابعاد و اندازه های استاندارد معماری و رعایت آنها در طرح ، ازعوامل مهم طراحی داخلی ساختمان هستند.

 

 

سبک های رایج در طراحی دکوراسیون داخلی ویلا

طراحی و چیدمان داخلی ویلا ، مشابه طراحی دکوراسیون خانه پیش می رود. با این تفاوت که در طراحی دکوراسیون ، تمرکز طراح در خلق یک فضای آرامش بخش و خیال انگیز است. بنابراین می توان از سبک های رایج در طراحی دکوراسیون خانه برای چیدمان داخلی ویلا نیز استفاده نمود.

با مطالعه مطالب زیر با سبک مورد علاقه تان آشنا شوید.

طراحی داخلی به سبک مدرن

سبک مدرن به شعار “هر چه کمتر، بهتر” تاکید دارد. ساده و بی آلایش است که برای دوری از تزئین و تجمل زیاد ، معمولاً در آن از خطوط ساده استفاده میشود و هیچ گونه خطوط منحنی و جزئیات غیر ضروری در آن استفاده نمی شود تا در عین آرامش بخش بودن فضا ، عملکرد گرایی بیشتری نیز داشته باشد. در این سبک از رنگ‌های خنثی مانند سفید ، خاکستری و مشکی به عنوان رنگ های غالب استفاده میشود. وسایلی که ساده و ترجیحا بدون پترن و الگو باشند ، مبل های مدرن ساده با پایه های کم ارتفاع و طول بلند ، تابلو های مدرن با نقاشی انتزاعی و پرده های ساده تک رنگ از المان های مهم این سبک محسوب میشوند . و همچنین متریال پر استفاده در آن ، استیل ، چوب ، پلاستیک ، شیشه و بتن میباشد.

 

طراحی داخلی به سبک مینیمال 

طراحی داخلی مینیمال سبکی است که در آن حس سادگی ، راحتی و آرامش وجود دارد. به دلیل آشفتگی ذهنی امروزه مردم بیشتر از این سبک  استفاده میکنند. در این سبک طراح از فضا نهایت استفاده را میکند و هیچ فضایی را هدر نمیدهد. وسایل استفاده شده در آن همه کاربردی است و بر اساس نیاز در خانه استفاده میشود. دیوارها ساده و کمدها به صورت مخفی طراحی میشوند. ترکیب رنگی که در سبک مینیمال دیده میشود رنگ های مشکی ، طوسی ، خاکستری ، سبز کمرنگ و متریال به رنگ چوب های روشن است که کمی کنتراست به وجود آورد. برای مبلمان بیشتر از کاناپه های بزرگ چند نفره استفاده میشود که آن هم ساده و با رنگ های خنثی ، روشن و بدون تزئینات و جزئیات است.

 

  طراحی داخلی به سبک کلاسیک

سبک کلاسیک اساسا از مفاهیمی چون ثبات ، تناسب و تقارن ، سخت گیری و تجمل ، هویت میابد. طراحی معماری فضای داخلی در این سبک شامل ارتفاع زیاد سقف ، ستون های بلند ، پرده های سرتاسری نزدیک به هم ، آینه ها ، گلدان و مجسمه های برنزی و… میباشد. شومینه عنصر اصلی اتاق نشیمن است که به طور نمایشی یا حقیقی در طراحی داخلی ، فضایی گرم به وجود می آورد. رنگ هایی که در  این سبک استفاده میشود از طبیعت گرفته شده اند . مانند طلایی ، بژ ، خاکستری ، کرم ، هلویی ، زیتونی ، نقره ای ،قرمز و همچنین از رنگ های قهوه ای ملایم ، زرد ، آبی ، سبز و رنگ های خاکستری و صورتی مات هم میتوان استفاده کرد.

از معیارهای اصلی انتخاب مبل در این سبک ، خطوط ساده و متقارن هستند. انتخاب مبلمان آنتیک گزینه ای ایده آل برای این سبک است. معمولا از مبلمان چوبی با رویه شیشه ای و طرح های انحنا دار استفاده میشود. مبل هایی  با روکش به رنگ های گرم و قهوه ای که تزئینات گل و یا خطوط طلایی دارند از نمونه های سبک کلاسیک هستند که میتوان استفاده کرد.

 

 

طراحی داخلی به سبک روستیک

روستیک، کلمه ای لاتین است و در لغت به معنی روستا ترجمه می شود و به معنی طراحی دکوراسیون به سبک روستایی است. فضای روستیک در واقع طبیعت را به داخل خانه دعوت می کند تا با استفاده از مواد طبیعی، دوری انسان امروز را از طبیعت به نوعی جبران کند. این نوع دکوراسیون داخلی بر ایجاد بافت روستایی و حس سادگی، کهنگی و فرسودگی، طبیعی و دست ساز بودن عناصر و دکوراسیون داخلی تأکید دارد. برای معماری کف ، سقف و دیوار پوش از المان های طبیعت همچون چوب و سنگ ، اجزا و قطعات ساده و بی آلایش بهره گرفته می شود.

مبلمان ساده انتخابی مناسب برای این سبک هستند و مدلشان اهمیت کمتری نسبت به جنس رویه آن دارد که بهتر است پارچه ، بدون طرح و از جنس الیاف طبیعی، چرم و یا پوست حیوانات باشد. طراحی روستیک حول رنگ‌های طبیعت می‌چرخد مانند قهوه‌ای پررنگ، بژ، آبی ، سبز و قرمز .

 

طراحی داخلی به سبک صنعتی

سبک صنعتی از تغییر کاربری کارگاه ها و کارخانجات به فضاهای مسکونی و دفاتر کار به وجود آمده است. در سبک های دیگر لوله کشی ، هواکش ، کابل برق در ساختمان کاملا پنهان شده ولی در سبک صنعتی تاسیسات بدون پوشش است و جذابیت اصلی آن محسوب میشود. متریال چوب و فلز نقش مهمی در طراحی به سبک صنعتی دارند. در این سبک از رنگ های خنثی و طبیعی استفاده میشود و برای ایجاد تعادل در فضای سرد و خشک این سبک از رنگ های گرم و خنثی مانند خرمایی و قهوه ای استفاده میشود . مبلمان زمخت و رنگ و رو رفته و سطوح ناصاف از ملزومات این طراحی هستند. پالت رنگی معمولا متمایل به تیره است که با مبل های چرمی، چوبی، فلزی و قدیمی تکمیل می شود. همچنین مبلمان باید از ملزومات کارخانه های قدیمی الهام گرفته باشند.

 

 

طراحی داخلی به سبک بوهمین یا بوهمیان ( Bohemian )

این سبک فاقد نظم و ترتیب بوده. دکوراسیون به سبک بوهمین یا به اصطلاح دکور بوهو کاملاً به دور از قواعد و چهارچوب‌ های مرسوم زندگی امروزی است. اهمیت چندانی ندارد که انتخاب مبلمان مطابق مد روز باشد اما استفاده از کوسن‌ های رنگارنگ و پارچه و رو مبلی قلاب ‌بافی شده با رنگ‌های متنوع ، فرش و گلیم‌ های پُر نقش اصیل و سنتی ، صندلی‌های چوبی و راحت، پرده‌های منجوق‌ دار ، آویزهای هنری مانند مکرومه ، دریم کچر در این سبک رایج میباشد. هیچ قاعده ای برای رعایت کردن رنگ ها در طراحی داخلی دکوراسیون بوهمیان وجود ندارد اما از رنگ های گرم و خاکستری بیشتر استفاده میشود. و همچنین این سبک پیوند جدایی‌ ناپذیری با طبیعت دارد که استفاده از گیاهان متنوع بصورت آویز و یا در گلدان‌های رومیزی در سبد های حصیری این موضوع را تایید میکند.

 

سبک اسکاندیناوی ( Scandinavian )

سبک اسکاندیناوی از بخش شمالی اروپا سرچشمه می گیرد و تداعی کننده برف، کوهستان، درخت و هوای سرد است که حس آرامش و ملایمت را در خانه ایجاد می کند. سبکی مدرن و معاصر است که برای انتقال روشنایی و آرامش به فضا از مصالح چوبی رنگ روشن، مانند چوب درخت بلوط و زبان گنجشک استفاده می کنند. کاربرد چوب در کف زمین زیبایی خاصی را در سبک اسکاندیناوی به وجود می آورد. پالت رنگی آن شامل رنگ های مات و کمرنگ است. استفاده از این نوع رنگ ها فضای خانه را خسته و کسل کننده نشان نخواهد داد، بلکه باعث می شود فضا بزرگ تر، ساده و بدون هرج و مرج به نظر برسد. برای اجرای این سبک از مبلمان نرم و مدرن با رنگ های روشن که از نظر زیبایی بسیار ساده هستند، استفاده میشود .

 

طراحی داخلی به سبک فرانسوی  ( French )

اصول دکوراسیون به سبک فرانسوی بر پایه اصالت و شکوه است. در این سبک که جزو پرهزینه ترین سبک های دکوراسیون می باشد، تمامی وسایل و اکسسوری ها باید لوکس و اشرافی باشند. بلندی سقف ها، وجود پنجره های بزرگ و پرنور ، گچ بری های باشکوه و اصیل و شومینه های زیبا از الزامات این سبک به شمار میروند. استفاده از رنگ های ملایم و روشن که بیشتر تسکین دهنده هستند مانند رنگ های یاسی ، سبز زمردی ، سبز ، خاکستری ، آبی و نقره ای در این سبک رایج میباشد. این طیف رنگی خنثی در کنار درخشش لوسترها، شمعدان ها و دکوری ها زرق و برق فضا را دوچندان می نماید. مبل های مناسب برای این نوع دکوراسیون باید اشرافیت این سبک را به رخ  بکشد. مبل های گران قیمت سلطنتی با پایه های باریک دارای انحنا و منبت کاری میتواند بهترین انتخاب باشد.

 

طراحی داخلی منزل به سبک ایرانی سنتی

سبک ایرانی سنتی  به سبکی گفته می‌شود که با ویژگی‌هایش، یادآور گذشته آن منطقه باشد. رنگ هایی که در این سبک اهمیت دارند عبارتند از : قرمز، سبز یشمی ، قهوه‌ای و فیزوزه‌ای . رنگ قرمز معمولا مربوط به فرش، بالشت‌ها و پشتی‌ها است و رنگ قهوه‌ای را به وسایل چوبی و تخت‌ها ارتباط می‌دهند. رنگ‌هایی چون مسی و فیروزه‌ای، به دلیل وجود وسایل و ظروف سنتی مسی و فیروزه‌ای در دکوراسیون جایگاه ویژه‌ای دارند. در گذشته به جای استفاده از مبلمان از پشتی‌ها و تخت‌‌های چوبی با طرح‌های هندسی متنوع استفاده میشد. یکی از موارد مهم در طراحی داخلی سنتی منزل، استفاده از پنجره‌های بزرگ و مخصوصا پنجره‌های رنگی است. و البته فرش های دست بافت، قالی، گلیم، جاجیم که نقطه مرکزی فضای دکوراسیون داخلی سنتی میباشند.

 

 

طراحی دکوراسیون داخلی ویلا اقدامی هوشمندانه به منظور افزایش بهره وری فضاها و استفاده بهینه از آنان است. اعضای تیم کریتلند قادرند با تکیه بر اصول طراحی داخلی ویلا، بهترین و زیباترین دکوراسیون ها را در ویلای شما به نمایش بگذارند. انواع سبک هایی که در بالا به معرفی آن ها پرداختیم، قابلیت استفاده در طراحی داخلی ویلا را دارند.

ارسال نظر و دیدگاه

مقایسه ملک ها

مقايسه كردن