نقشه برداری و شهرک سازی

ویلا شهرکی چیست ؟

منظور از ویلای شهرکی ، مجموعه ویلاهایی است که در داخل یک محدوده محصور می باشند. و از ابداعات جدید در حوزه ساخت و ساز و فروش ویلا است. اگر آپارتمان را به صورت چندین خانه عمودی روی هم تعریف شوند ، ویلاهای شهرکی را به صورت خانه ‌های افقی و کنار هم می توان تعریف کرد. معمولاً ویلاهای شهرکی توسط یک شرکت یا موسسه ساخته شده و در نهایت به خریداران واگذار می ‌شود. البته برخی دیگر به جای خرید ویلا، ترجیح می ‌دهند که زمین خریده و ویلای خود را درون شهرک احداث کنند. معمولا ویلاهای شهرکی دارای مشاعاتی از قبیل پارک ، نگهبانی ۲۴ ساعته ، استراحتگاه مهمان ، درب ورود کنترلی ، خیابان بندی های اصولی و… می باشد. تمامی این خدمات و مشاعات در اختیار صاحبان و ساکنان شهرک می باشد. چنین شهرک هایی دارای هیئت امنا بوده و تمامی هزینه ها بین اعضا تقسیم می شود.

 

مزایای  ویلا های  شهرکی

امنیت بالا

معمولا کسانی که به ساخت ویلاهای شهرکی مشغول هستند، نگهبانانی را برای این ویلاها در نظر می گیرند و تلاش می کنند که از ورود افراد ناشناس به محوطه این شهرک ها جلوگیری کنند و با سرکشی های منظم و برنامه ریزی شده امنیت مجموعه را در کل سال تامین کنند.

 

تنوع در ساخت

تنوع ساخت ویلاهای شهرکی بسیار بالا می باشد به خصوص شهرک هایی که در مناطق شمالی کشور احداث می شوند. با توجه به شرایط اقلیمی از ویژگی های خاصی برخوردار هستند. به عنوان مثال ویلاهای شهرکی در شمال کشور در سه نوع شهرک های ساحلی، جنگلی و معمولی احداث می شوند.

 

قیمت مناسب

در ساخت ویلاهای شهرکی از کمترین فضای ممکن استفاده میشود به همین دلیل ویلاهایی با تراکم بالا به وجود می آید. از آنجایی که مصالح ساختمانی و مواردی از این قبیل به صورت عمده خریداری میشود ، هزینه این ویلاها کمتر از ویلاهای معمولی می باشد.

 

کیفیت زمین

از آنجایی که در شهرک ها، ویلاها و ساختمان ها در کنار یکدیگر قرار می گیرند، رعایت برخی نکات استاندارد که شامل کیفیت زمین و زیر سازی آن می شود نیز برای آنها الزامی می باشد. همچنین کسانی که به ساخت ویلاهای شهرکی می پردازند ، در زمین های مناسب و با کیفیت سرمایه گذاری می کنند. بنابراین خریداران می توانند از با کیفیت بودن زمین و ساختمان اطمینان حاصل کنند.

 

 

اصول طراحی شهرک

 

سه مورد اصلی که درمورد طراحی شهرک باید در درجه اول مد نظر قرار گیرد عبارت است از :

  • مشخص کردن زمین محل ساخت که در آن شهرک احداث خواهد شد
  • طراحی کلی شهرک
  • توجه به ساختمان های مجاور برای انجام برنامه ریزی صحیح و اصولی
  • بررسی دقیق مسیرها و جاده هایی که قرار است به شهرک مد نظر متصل شوند

 

طراحی بلوک های  ویلا های شهرکی

 

از مواردی که در مورد طراحی شهرک های مسکونی اهمیت دارد ، طراحی بلوک ها است. طراحی بلوک های مجتمع های مسکونی می تواند به اشکال زیر صورت گیرد :

 

 خطی 

 شهرک هایی که بلوک های مسکونی آن به صورت خطی طراحی و اجرا می شوند ، تراکم نسبتا زیادی را در خود جای می دهد. اما فاصله بین نما های بلند ، بسیار کم و در حداقل حالت ممکن خواهد شد  و معایبی در پی دارد مانند آلودگی صوتی و دید به منازل دیگری.

 

مولکولی

در مناطق مسکونی متراکم ، طراحی بلوک های مجتمع های مسکونی به صورت مولکولی مناسب و به صرفه نیست . اما اجرای آن در زمین های با اندازه و اشکال مختلف ، قابلیت انطباق خوبی دارد .

 

 

بلوک های با حول حیاط مرکزی 

هنگامی که از حداکثر تراکم ممکن پرهیز شده باشد و در مواردی که حیاط ها به اندازه کافی بزرگ باشند ، می توان از روش طراحی حول حیاط مرکزی استفاده کرد.

 

بلوک های با فرم های ترکیبی

استفاده از فرم ترکیبی در طراحی بلوک های ساختمان های مسکونی ، سبب افزایش بازدهی بنا خواهد شد.

 

 

مراحل  ساخت  شهرک

1- تنظیم اهداف و سیاست ها

اولین مرحله در ساخت و طراحی شهرک تعیین اهداف و سیاست هاست. باید دقیقا مشخص باشد که با ساخت این نوع شهرک قرار است به چه نیازهایی پاسخ داده شود و کارفرما چه اهدافی را مد نظر قرار داده.

 

2- تعیین فضا و کاربری بخش های مختلف 

در طراحی شهرک صرف نظر از نوع آن باید فضاهای مختلف به خوبی مشخص شوند. براساس نوع کاربری باید نیازهای هر قسمت از شهرک به خوبی بررسی شده و به آنها پاسخ داده شود.

 

3- ابعاد فضا

با بررسی نوع کاربری اعم از مسکونی، ویلایی ، صنعتی، توریستی و نیاز یک منطقه باید ابعاد فضا و زمین مورد نظر تعیین شود . با مشخص شدن ابعاد فضا به خوبی می توان محل دقیق هر یک از فضاهای شهرک را تعیین نمود.

 

4- نسبت واحدهای مختلف

در ساخت شهرک ، فضاهای مختلفی وجود دارند که در این مرحله باید نسبت بین واحدهای مختلف و ابعاد هر یک تعیین شود.

 

5- تعیین دقیق معابر و بلوک های مختلف 

در طی روند ساخت شهرک باید به معابر و بلوک های مختلف دقت زیادی داشت. معابر نحوه دسترسی به قسمت های مختلف یک شهرک هستند و باید به خوبی تعیین شده باشند. کارایی هر شهرک را مسیرهای دسترسی آن به بخش های مختلف تعیین می کند.

 

6- خدمات عمومی 

از جمله ضوابط و اصول ساخت شهرک ، خدمات عمومی است مثل سیستم های آبرسانی ،گازرسانی ، برق رسانی ، تخلیه فاضلاب و تلفن.

 

7- نورپردازی

شهرک ها نیاز به نورپردازی مؤثر و حرفه ای دارند. نورپردازی حرفه ای در تمامی بخش های شهرک تأمین کننده حس امنیت خواهد بود ضمن اینکه روی زیباسازی شهرک نیز تأثیر بسیار زیادی دارد.

 

8- سر در ورودی شهرک

در طراحی و ساخت شهرک باید به طراحی ورودی شهرک نیز توجه ویژه ای داشت. نباید اینگونه به نظر برسد که ساخت شهرک با هدف ایجاد میانبر بوده و یا جاده های خارج از شهرک مستقیما و بدون هیچ گونه نظارت و کنترل ، وارد شهرک می شوند. بنابراین برای جاده های ورودی آنها را باریکتر در نظر می گیریم و همچنین با معماری و طراحی آن را نسبت به سایر معابر شهرک متمایز کنیم.

 

9- طراحی نما شهرک

طراحی نما شهرک دقیقا به اندازه دکوراسیون داخلی بخش های مختلف آن بسیار اهمیت دارد. نمای شهرک اولین چیزی است که به چشم ما برخورد می کند و تأثیر می گذارد.

 

 

روش های ساخت شهرک

در شهرک سازی روش های مختلفی هستند که براساس اهداف اولیه کارفرما، تجربه و تخصص شرکت و گروه معماری برای برنامه ریزی و طراحی وجود دارند.

 

برنامه ریزی و طراحی جامع

در این روش، برنامه ریزی و ساخت شهرک در طی 4 مرحله اساسی انجام می پذیرد. در ابتدا مسائل و مشکلات موجود که پایه و اساس نیاز ساخت شهرک را تشکیل داده اند بررسی می شوند ، اهداف مشخص شده ، داده های مختلف حاصل از تجزیه و تحلیل شرایط و موارد موجود جمع آورده شده و در نهایت به یک جمع بندی نهایی برای بهترین نوع طراحی و ساخت شهرک می رسند.

 

 

طراحی کابردی

طراحی کاربردی نسخه طولانی تر و آهسته تر برنامه ریزی و طراحی ساخت شهرک به شیوه جامع است. در این مدل به کاربردی بودن فضاها و بخش های ایجاد شده تمرکز دارد. با اینکه این روش مزایای زیادی با خود به همراه می آورد اما تنها زمانی استفاده می شود که برای ساخت شهرک فضای محدودی وجود داشته باشد.

 

 

 

طراحی و ساخت استراتژیک

این نوع طراحی بر روی انتخاب و بکارگیری استراتژی های مشخص برای رفع مسائل و مشکلات به وجود آمده تمرکز دارد. بنابراین برای این نوع طراحی ابتدا باید محیط اطراف و مشکلات کلیدی رصد شود. نقاط قوت و ضعف منطقه یا ناحیه محل احداث شهرک بررسی شود و استراتژی های مناسب برای آن چیده شود . در نهایت مانیتور کردن و آپدیت سازی پلن ساخت شهرک در دستور کار قرار می گیرد.

 

 

در صورتی که برای ساخت شهرک خود به دنبال تیم حرفه ای و متخصص می گردید، با همکاران ما در گروه کریتلند تماس حاصل فرمایید تا با ارائه مشاوره رایگان و راهنمایی های لازم به شما کمک کنند.

 

 

ارسال نظر و دیدگاه

مقایسه ملک ها

مقايسه كردن